WTC FUNBIKERS MACHELEN A/D LEIE

Het begon allemaal in 1993...

Een stukje geschiedenis...

Toen Steven De Willemacker zijn gewrichtsbanden voor de 8ste maal scheurde. Dit betekende definitief stoppen met voetballen en uitkijken naar een nieuwe uitdaging.

Met enkele vrienden besloten we eens een toerke te gaan fietsen. Met onze "conditie" zou dit geen probleem mogen zijn en zo gezegd, zo gedaan. Ons verste punt was "Kruishoutem plaetse" waar we al vlug moesten stoppen om iets te drinken bij de lokale zelfstandigen, waar we daarna terug naar huis keerden. Een geslaagde eerst rit : 25 km en 3 consumpties.

Na deze rit begonnen we op zondagvoormiddag regelmatig te fietsen met 4 man : Steven, Filip, Dirk en Marnix. Iets later kwamen Ludwig, Wim en Bertrand erbij.

Enige tijd later kwamen we samen in wijlen café Casino te Deinze om onze club officieel op te richten.

We kozen voor de naam "Funbikers", een verwijzing naar onze eerste sponsor Foto Fun uit Olsene.

We zouden elke zondag verzamelen om 8u30 aan den BIBA voor een fietstocht, bij voorkeur in de Vlaamse Ardennen. We planden ook een jaarlijkse fietsdaguitstap en een eetfestijn. Café Jeruzalem zou ons lokaal worden.

De Funbikers bleven de eerste 10 jaar een klein vriendenclubje met niet meer dan een 10-tal leden. Toe we door het afhaken van een aantal leden van het eerste uur vers bloed nodig hadden zochten we via Geert Vleeshouwers toenadering tot een groep van een 20-tal fietsers.

Na een jaar was de fusie een feit en telde de fusieclub 30 leden.

Ondertussen werd de verzamelplaats ook gewijzigd naar Machelen Put & verlegden we ons clublokaal naar brasserie "De Afspanning".

Ook de sportieve lat werd iets hoger gelegd : in 2012 reden we bijvoorbeeld met 36 leden de volledige Ronde Van Vlaanderen uit.

De clubwerking wordt in goede banen geleid door een 5-koppig bestuur : Geert Vleeshouwers, Eddy Van Renterghem, Wesley De Pestel, Eveline Neirynck & Stijn Van De Wiele.